Counter Strike 1.6
Steam veikalā!
vai arī ņem torrentu
ar instalāciju

Šodien startējis pirmais "Tennio" Grand Slam turnīrs

posted by samuray 20-03-2012, 00:06

No 2012. gada 5. marta savu pirmo sezonu aizvada Latvijā veidota spēle "Tennio", kuru ir izstrādājuši tenisa mīļotāji, spēlētāji un treneri. Tā ir Tennio” ir kvalitatīva online spēle, kurā jebkurš var kļūt par sava virtuālā tenisista treneri - sastādīt detalizētus treniņu grafikus, plānot, kuros turnīros piedalīties, no kuriem atteikties, novērtēt sava audzēkņa fizisko sagatavotību, nodrošināt to ar nepieciešamo ekipējumu – raketēm, somām, apģērbu u.c.

Spēles veidotāji ir profesionāli tenisa treneri un bijušie tenisisti, kā arī menedžmenta spēļu fani, kuri īpaši strādājuši pie tā, lai spēle maksimāli atbilstu realitātei. „Spēles veidošanā ieguldīts milzīgs darbs divu gadu garumā un lepojamies, ka viss, kas izdarīts, paveikts ar vietējo speciālistu palīdzību. Spēle ir diezgan sarežģīta, taču ļoti noderīga, lai iepazītu tenisa specifiku, taktiku, trenēšanos un dalību turnīros” stāsta „Tennio” autors, uzņēmuma „Games Lab” vadītājs, profesionāls tenisa treneris Pauls Sondors.

Spēle nav datorspēle tās klasiskajā izpratnē – tā nav jāpērk vai jāinstalē. Vienkārši jāievada interneta pārlūkā adrese www.tennio.com, jāreģistrējas, pēc tam atliek izveidot savu audzināmo tenisistu un sākt ceļu uz tenisa Olimpu. „Nozīmīgākā spēles daļa ir pareizās taktikas izvēle,” skaidro Pauls Sondors, „Taktikas sadaļā lietotāji var ļoti detalizēti definēt, kādus sitienus izmantot, cik spēcīgi sist, kur mērķēt un atzīmēt citus parametrus. Svarīgi ir izvēlēties savam virtuālajam tenisistam vispiemērotāko taktiku – izvēloties sist ar 100% spēku, var gadīties, ka audzēknis ātri nogurst un sitieni ir ļoti neprecīzi.”

Protams, interesantākā „Tennio” daļa ir tenisa spēles aizvadīšana pret citu lietotāju, kuras rezultāts tiek iegūts, programmai simulējot maču. Vērā tiek ņemtas lietotāju dotās taktiskās norādes, tenisistu fizikālie rādītāji (augums, svars, reakcijas laiks, spēja paātrināties, sabremzēties u.c.), kā arī vispārzināmi fiziski lielumi – tādi kā zemes pievilkšanas spēks, gaisa pretestība un citi, kas ietekmē bumbas lidojumu un atlēcienu. „Jāatzīmē, ka mēs nenosakām uzvarētāju pēc varbūtības teorijas vai statistiskās varbūtības – mēs simulējam maču, kuru lietotāji var arī noskatīties. Spēles sākumā mēs nezinām, kurš būs uzvarētājs. Tāpat kā dzīvē,” stāsta Pauls Sondors. Spēles virtuālais gads ilgs 16 nedēļas. Pēc gada spēlētāji paliks vecāki, mainīsies turnīru uzvarētāji, tiks godināti reitinga līderi u.t.t.

„Orientējamies uz tām valstīm, kurās ir populārs teniss, pamatā tās ir valstis, kuras pārstāv sportisti ATP rangā. Orientējamies uz sportistiem no TOP 100, un tās ir 36 valstis – Spānija, Krievija, Francija, Anglija, ASV, Austrālija un citas,” stāsta Pauls Sondors. To, ka mērķi ir reāli, apliecina fakts, ka vēl pirms oficiālā spēles sākuma bez nekādām mārketinga aktivitātēm „Tennio” lietotāji ir no dažādām valstīm – Rumānijas, Brazīlijas, Itālijas, Beļģijas un citām.

Pirmās sezonas ietvaros jau ir aizvadīts pagaidām svarīgākais turnīrs Latvijā - A kategorijas turnīrs Ventspilī. Turnīram bija pieteikušies 86 menedžeri un, kā jau tas bija gaidāms, tika aizvadītas daudzas interesantas cīņas. Aizraujošs izvērtās fināla mačs, kurā spēkojās Lielvārdis Caune (menedžeris Marka111) un Laimonis Šāvējs (menedžeris valts).

Pirms fināla mača sporta žurnālisti un tenisa speciālisti priekšroku deva Lielvārdim Caunem. Lielākā intriga - vai viņš spēs turpināt savu lielisko nezaudēto spēļu sēriju? Pirms šīs spēles Caune bija aizvadījis 11 mačus un visos izcīnījis uzvaras. Tomēr mačs aizritēja pretēji gaidītajam - Laimonis Šāvējs pārliecinoši uzvarēja - 6:3, 6:3, 6:4. Pēc spēles Lielvārda Caunes treneris bija lakonisks - sava padotā sniegumu komentējot ar vārdu, kas sākas ar "sū" un beidzas uz "dīgi". Savukārt valts sevi īpaši neslavēja, uzskatot, ka panākuma pamatā bija pareiza taktikas izvēle un Laimoņa Šāvēja spēja nospēlēt atslēgas punktus.

No šodienas varam sekot līdzi tenisistu gaitām sezonas pirmajā Grand Slam turnīrā, kurš tiek aizvadīts Brazīlijā. Turnīra dalībnieki cīnīsies ne tikai par reitinga punktiem un naudas balvām, papildus intrigu piedod balva, kuru sarūpējis ir galvenais sponsors "Head Latvija". Pirmās kārtas tika aizvadīti jau pulksten 7.00 no rīta. Bet visas spēles ir iespējams vērot tiešraidē un arī atkārtojumā portālā Tennio.com. Pievienojies arī Tu!

Izmantots sportacentrs.com materiāls
Read comments (6)
Picture of the day
  comments (2)
  archive »
Currently online
Quote of the day
[7:29 PM]! KaPeIKa: Haha pazemo mani izdoma jaunu iesauku man [7:29 PM]! KaPeIKa: pazemo mani izdoma jaunu iesauku man [7:29 PM]! KaPeIKa: pazemo mani [7:29 PM]! KaPeIKa: izdoma jaunu iesauku man [7:30 PM]! KaPeIKa: centraale [7:30 PM]! KaPeIKa: pazemo mani izdoma jaunu iesauku man [7:30 PM] centraale: Labdien, Kapeika7777! Man ir prieks tevi redzēt šeit. Kā es tev varu palīdzēt? Uzdo jautājumu vai pastāsti man, kas tevi interesē!
  comments (0)
  archive »
Game of the day
Flash Game: Park Racing

Members login
login:
pass:
Not registered?
Forgot password?
Live from GIGN